Agenda en nieuws

Tragisch bericht

Met grote droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden op maandag 2 april van Jan Fokke de Boer, Secretaris van onze Stichting
Wij verliezen met hem een zeer kundig bestuurder en wij zullen zijn grote betrokkenheid en inzet gaan missen.

Ons medeleven gaat uit naar Heleen en de naaste familie.

Stichting Molen “De Hoop” te Haren
Bestuur, molenaars en leden.

B.Hoekstra, voorzitter

2018

Vrijwilligers gevraagd!  We zijn op zoek naar mensen  met handige handjes die kleine klusjes kunnen en willen doen in en rond onze molen. Ook het gidsen van bezoekers. Is dit wat voor u, graag contact opnemen met onze secretaris.

Als de wimpel aanwezig is, dan kan de molen bezichtigd worden!

De Hoop is in bedrijf  op bijna elke zaterdagmiddag van ca. 13.00 tot 16.00 uur en in 2018 in ieder geval op de volgende dagen

Donderdag 27 april          Koningsdag

Zaterdag  12  mei              Nationale Molendag

Datum volgt zsm               Braderie Haren

Zaterdag 9 juni               Groninger Molenweekend

Zaterdag 15 september     Kunst- en Cultuurmarkt Haren

Zaterdag 8 september    Open Monumentendag

Verschenen:

In november 2011 is verschenen een aanvulling op het eerste Harener molenboekje van drs. D.M. Bunskoeke. Molens tussen Stad en d’Olde Lantschap verscheen in 1984 in de Harener Historische Reeks (deel 1).

De aanvulling Molen ‘De Hoop’ Haren is van de hand van Hein Bekenkamp (deel 1A). Het beschrijft de jongste restauratiegeschiedenis van De Hoop en bevat bovendien nieuwe historische gegevens. Deze aanvulling kan als een zelfstandige uitgave worden beschouwd. Het boekje is voor € 8,- te koop bij Boekhandel Boomker Boeken + aan de Rijksstraatweg 205 te Haren.

Het eerste deeltje uit de Harener Historische Reeks is inmiddels uitverkocht. Het is de bedoeling dit deeltje in de naaste toekomst digitaal te raadplegen zal zijn.